Wat bieden wij in onze Locatie Stipehus

Beschermd en begeleid wonen voor jong volwassen jongens vanaf 18 jaar.

Wat is beschermd wonen:

Wanneer begeleid wonen niet voldoende ondersteuning kan bieden, (bijvoorbeeld omdat je 24/7 ondersteuning in de nabijheid nodig hebt) , kan beschermd wonen in beeld komen.

Wij komen dan niet alleen op geregelde tijden bij je langs, maar er is altijd iemand aanwezig of oproepbaar. In het verleden was het zo dat beschermd wonen altijd betekent dat je in de woning van een zorgaanbieder woont. Stipehus heeft echter zeven eigen appartementen onder 1 dak. Het verschil tussen begeleid wonen en beschermd wonen ligt vooral in de intensiteit van de zorg en ondersteuning die je krijgt, zoals de hoeveelheid 1-op-1 begeleiding en de 24/7 beschikbaarheid van ondersteuning in je nabijheid. Wat er bij jouw van toepassing is en nodig zal zijn wordt door de gebiedsteams van je gemeente tijdens een zogenaamd “ronde tafelgesprek” bepaald.

Er wordt gewerkt vanuit mogelijkheden. Iedereen heeft een eigen appartement met eigen kook/douche en slaapgelegenheid.

Voor wie is beschermd wonen bedoeld?

Beschermd wonen is bedoeld voor jongvolwassenen(vanaf 18 jaar) en volwassenen (ben je nog geen 18 jaar, dan val je onder de jeugdwet, voorheen jeugdzorg).

Er is geen strikte omschrijving van de problematiek en stoornissen die wel of niet passen binnen beschermd wonen. Er wordt altijd gekeken naar jouw specifieke situatie om te bepalen of beschermd wonen een uitkomst is: waar woon je nu, wat kun je zelf, wat gaat er goed en wat niet?

Begeleid wonen plus, wat betekend dit?

Begeleid wonen plus is een tussenvorm (ook voor de leeftijdsgroep van 18 jaar en ouder) , die ook bij het Stipehus geboden kan worden waarbij meer intensieve ondersteuning wordt geboden dan bij begeleid wonen, maar minder dan bij beschermd wonen. Begeleid wonen plus is ontstaan omdat een aantal gemeenten vond dat het verschil tussen begeleid wonen en beschermd wonen te groot is. Door dit grote verschil is het een vrij grote stap om door te stromen van beschermd naar begeleid wonen. Begeleid wonen plus als tussenvorm heeft als doel de doorstroom sneller en duurzamer (zonder terugval) te laten plaatsvinden.

Bij doorstroom kun je naar onze locatie Mei Stipe gaan, deze bevindt zich op vijf loopminuten afstand van het Stipehus.

Nieuwsgierig?

Bel ons op nummer 06-27355776 of klik op onderstaande button voor het contact formulier

Contact opnemen